Vlonders, tuinhuizen, schuttingen en pergola’s: hout kun je terug laten komen in allerlei aspecten van de tuin. Hout geeft je tuin een natuurlijke uitstraling en gaat mooi op in de rest van de tuin. Er zijn veel verschillende houten producten leverbaar als kant-en-klaar product. Nijhoff Tuin&Zo biedt een scala aan mogelijkheden. Schuttingen, tuinhuizen, overkappingen: je vindt het allemaal terug in ons assortiment.

Blokhut & Overkapping

Je bent eruit: je wilt graag een tuinhuis of buitenverblijf in je tuin. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van zo’n product? Er is zoveel keuze qua vorm, type dak, dakbedekking en afwerking. Bedenk je allereerst wat de functie van het huis moet zijn.

Zacht- en Hardhout

Douglas is één van de hardste naaldhout soorten en wordt gebruikt voor tal van doeleinden. Hardhout is afkomstig van loofbomen. Deze bomen groeien gemiddeld genomen langzamer dan naaldbomen, de bron van zachthout.

Toch zijn er ook tal van situaties denkbaar waarin zo’n kant-en-klaar product niet voldoet. De standaard maat van die pergola past bijvoorbeeld net niet in jouw tuin. Of het ontwerp van dat tuinhuis voldoet gewoon niet aan jouw wensen. In die gevallen is zelf (laten) maken een goed alternatief voor het kopen van een standaard product. Met houten planken en palen én een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden grenzeloos. Maar welke houtsoort kies je voor jouw tuinproject? Er zijn veel soorten hard- en zachthout om uit te kiezen. De vraag waar je voor kiest heeft vooral te maken wat je van het product verwacht; wil je heel lang genieten van het product dan is hardhout wellicht de beste keuzen. Val je op een robuuste en onbehandelde uitstraling dan ga je misschien wel voor het zeer populaire douglashout. Tegenwoordig is het ook mogelijk hout al duurzaam voorbehandeld te kopen in meer kleuren dan de traditionele groene kleur. Veelal wordt er gekozen voor antraciet of grijs, maar andere kleuren zijn ook mogelijk.

Op de vraag welke houtsoort het beste is, is geen eenduidig antwoord te geven. Twijfel je en wil je graag eens van een expert horen wat zijn gedachten zijn? Neem dan eens contact op met ons en wij helpen je graag verder.