Geschiedenis

Nijhoff transport is opgericht in 1870. In de beginperiode ging dit nog met paard en wagen. Later in 1936 is Nijhoff officieel geregistreerd bij de KvK dus al bijna 150 jaar ervaring in de handel en transport sector. Er is door de jaren veel veranderd niet alleen de transport middelen maar ook qua activiteiten waar Nijhoff zich mee bezig hield en houd. Zo heeft Nijhoff in 1976 Roelofs milieu en container transport over genomen. Tevens rond deze tijd met sloopwerken begonnen vooral voor Nijverdal TenCate.

In 1986 Is Nijhoff begonnen met de recycling van oude spoorballast (spoorgrind) gevestigd in Almelo. In 1996 Van Tol Almelo overgenomen met 7 trekker opleggers en 3, 1500 ton’s schepen de Rita, de Sjanie en de Atty. Ook in 1996 de VATO Duitsland overgenomen dit bedrijf hield zich vooral bezig met in en export van bouwstoffen. In 1997 Interpats Samsung graafmachines Ommen overgenomen en direct Importeur voor de Benelux geworden “NMC”Nijhoff machine Corporation BV.

En Nijhoff zand en Grind handel voor de hovenier en particulier gestart in Nijverdal, hier werd in het begin nog heel veel natuursteen verhandeld voor de inrichting van robuuste tuinen en parken. In 2016 dealer geworden van Tartak pellets (brandstof voor de pelletkachel).

Wat kunnen wij voor u doen?

Containers

Webshop

container huren holten

Transport

Waarom Nijhoff BV

Nijhoff zand en grindhandel is door de jaren heen een begrip geworden in onze regio, Van vroegeruit een bedrijf dat meerdere eigen zandputten bezat waaronder de welbekende “diepe zandkuil” achter De uitkijk in het Hellendoornse bos.

Hier is het in de jaren ’50 begonnen, vanuit daar werden de bouwbedrijven uit de regio voorzien van metselzand wat met de hand op de vrachtwagen’s werdt geladen. Later kwam hier een jacobsladder voor in de plaats, wat het werk een stuk makkelijker maakte.

Nog veel later kwam de eerste Draglijn kraan om mee te laden. In de jaren ’70 is Nijhoff begonnen met containers verhuur, dit voor het bedrijfsleven maar ook voor de particulier. Zand en grind leveringen bleven niet achter tot op de dag van vandaag !!

Snelle levering
Goede service
Vakbekwaam personeel